• the maze runner (türkçeye labirent ölümcül kaçış olarak çevrilmiş) adlı filmin yuvarlanmış olduğu üç kitaptan oluşan labirent serisi'nin yazarıdır. filmi görüp kitabını bulmama kadar geçen süre toplamda beş dakika etmedi. yazarın ismini görünce hakkında ilk entry'nin yaklaşık sadece bir ay önce girilmiş olduğunu görmem şaşırttı. yarın ilk iş kitabevinden serinin alınması ve okunmaya başlaması olacaktır. bilahare detay ya da spoiler veririz.
  • labirent - the maze runner serisinin yazarı. labirent serisinin üç kitabını 3 günde bitirdim son derece akıcı ve olaylar iyi kurgulanmış. yazar labirent serisinin ilk kitabı olan "ölümcül kaçış-maze runner" dan öncesini anlatan "the kill order" kitabı ile dünyanın nasıl bu hale geldiğini, 2016 da biteceği söylenen "the fever code" adlı kitabı ile de thomas labirente gelmeden önce diğerlerinin labirente gelişleri, neler yaşadıkları ve thomas'ın geçmişine yer verecekmiş. ilk üç kitabını soluksuz okudum, diğerleri için de sabırsızlanıyorum.
  • labirent serisinin yazarı. fantastik edebiyat severlerin takip etmesini önerdiğim bir yazar. bekliyoruz bakalım bundan sonraki işlerini.
  • 4 kitaptan oluşan labirent isimli fantastik/bilim kurgu serisinin yazarı. elime alır almaz 1 haftada 3 kitabı bitirdim. olay örgüsü ve yazarın özgünlüğü farkedilir derecede harika. serinin ilk kitabını 2009 da son kitabi 2012 de yayınlayarak biz george martin hayranlarını ağır kıskandırmıştır. ayrıca şuan serinin 5. kitabını yazmakta imiş. bu kitap serinin öncesini, labirente düşenleri ve thomas'ın isyanda yaptıkları anlatılıyor. merakla bekliyoruz...
  • bir arkadaşım aracılığı ile önce labirent filmine daha sonra labirent kitap serisine hayran olduğum labirentin yaratıcısıdır. daha sonra oyun ustası kitabını aldım okudum müthişşş diğer kitaplarının da türkçeye çevrilmesini bekliyorum. dostum bu adam bir harika anlatıyor. anlatımı çok akıcı, bilim kurgu türünde kitap sevenler kesinlikle bu adamın kitaplarını okumalı. 2016 eylülde labirent fever code kitabı çıakcak artık 2017'de de biz okuruz :)
  • labirent ve sanalağ serilerinin yazarı.
  • the maze runner ve devam kitaplarının yazarıdır. yazar kitapları post apocalyptic (keşke türkçe karşılığı olsaydı) tarzda yazmış ve bizlerin beğenisine sunmuştur. kitaplar ile ilgili olarak görüşlerimi paylaşmadan önce kısaca post apocalyptic kavramını açıklayayım. aslında kavram bize yabancı olsa da bu tarz film ve kitaplar epey bir çoktur. insanlığın bir sebepten neredeyse tümden yok olduğu ve dünyanın yaşanılabilirliğinin büyük oranda tahrip olduğu dönemi anlatan kitap ya da film türlerine post apocalyptic diyoruz. mad max, 28 gün sonra gibi filimleri ve açlık oyunları, ı am legend gibi kitaplar bu türün örneklerindendir.

    ilk kitap ‘’labirent: ölümcül kaçış’’ inanılmaz heyecanlı ve hareket dolu bir kitap. okurken elinizden bırakmak istemeyeceksiniz dersem bunu abartmış olmam. çünkü yazar ilk kitapta okuyucuya hiç uzatmadan heyecanı vermeye başlıyor. kitabı okurken bir yandan pek çok soru kafanızı meşgul ederken, bir yandan da sayfalar arasında yaşanan maceralar karakterler ile beraber sizin de adrenalin seviyenizi yükseltıyor. karakterlerin hepsi yerli yerine oturmuş ve hikayenin içinde sırıtmıyorlar. ayrıca yazarın kullandığı dil serinin tüm kitaplarında oldukça yalın. bu konuda da kendisinin hakkını vermek lazım.

    ikinci kitap ‘’labirent: alev deneyleri’’ de aynı şekilde okurken çok keyif alacağınız bir şekilde yazılmış. james dashner ilk kitabın sonunda bıraktığı yerden heyecan ve merakı okuyucularına hiç bozmadan vermeye devam ediyor. aynı zamanda artık hikaye iyice oturmuş, bir takım sorularınıza cevap bulurken aynı zamanda daha fazla soru ve bilmece karşınıza çıkıyor. her iki kitapta ve hatta kalan diğer iki kitapta da karakterler arasındaki iletişim ve birbirleriyle olan etkileşimler gerçekten çok iyi işlenmiş ve yazar onların hissettiklerini okuyucuya çok başarılı aktarmış. yine bu kitabın sonuna kadar tempo düşmeden devam ediyor ve bittiği zaman hemen üçüncü kitaba geçmeye karar veriyorsunuz.

    üçüncü kitap ‘’labirent: son isyan’’ ise ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. serideki her dört kitap da ‘’new york times best seller’’ kategorisinde olsa da, bana öyle geliyor ki bu okuyucunun ilk iki kitaptaki bağımlılıktan sonra son iki kitapta da aynı şeyi bulacaklarını beklemeleri yüzünden ortaya çıkmış bir durum. çünkü kitabı okuduğunuz zaman (en azından ben öyle hissettim) yazar her şeyi bir oldu bittiye getirmiş. tüm o kurgu sorular ve okuyucuda uyandırılan merak çok basit olaylar örgüsü ile son bulmuş. heyecan ve macera yine var. bu konuda ilk iki kitaptan eksik kalır yanı yok. ancak yazar bu kitaba kadar okuyucuyu bu kadar büyük bir beklentinin içine soktuktan sonra her şeyi bu kadar basite indirgemesi bana biraz işin ticari kaygısından kaynaklanmış gibi geldi. halbu ki daha eli yüzü düzgün bir son yazabilirdi. ve o bunu yazana kadar biz kendisini sabırla beklerdik. tıpkı patrick rothfuss’un ‘’kral katili güncesi’’ serisinin son kitabını uzun süredir beklediğimiz gibi.

    james dashner’dan bu seri için daha iyi bir son bekliyordum kendi adıma. üstelik ana karakter thomas’ın en başından beri verdiği olgun kararlar ve hareketleri burada bulamamak beni ayrıca üzdü. yazarın bu konuda neden tutarsız davrandığını anlamak mümkün değil. o yüzden üçüncü kitaba başlarken beklentilerinizi yüksek tutmamanızı tavsiye ederim.

    dördüncü kitap ‘’labirent: ölüm emri’’ benim fikrimce yine beklentilerin altında kalmış. bunu okurken ilk üç kitabın devamı olarak düşünmeyin. aslında labirent serisinin hikayesi üçüncü kitapla birlikte sonlanıyor. yazar bize bu kitapta dünyanın nasıl yok olma noktasına geldiğini anlatırken ilk yaşanan yıkımdan sonra hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın yaşadıklarını anlatıyor. ve bu arada isyan nasıl kuruldu ve labirent fikri nasıl doğdu ayrıca insanlar nasıl hastalığa (ışıl) yakalandılar gibi daha önce muallak kalan soruların cevaplarını yanıtlıyor. diğer bir olumsuzluk ise, yazar bu kitabında tahminimce pek çok okuyucuyu irite edecek ve soğutacak kadar vahşete yer vermiş. evet yine heyecanlı bir kitap. ancak her anı heyecanlı diye kitaba güzel demek pek mümkün olmuyor. ne yazık ki kitabı zorlanarak bitirdim. eğer toparlamam gerekirse bir takım sorulara cevap vermesini hariç tutarsak bu kitabın pek okunacak bir tarafı yok bence.

    açıkçası son kitap olan labirent: virüs kodu'nu alıp okumadım. ama yine de bir bakılabilir.
hesabın var mı? giriş yap